onsdag 11 juni 2008

Hört i shaurmakön

Jag tog en shaurmalunch idag, en kycklingkebab i lavash (tunnbröd) utan kyckling, för makalösa 12 gryvna. Försäljerskan frågade om jag var beredd att betala 15, precis som priset för en kycklingkebab med kyckling. Jag sa nej, 12. Det gick bra. Men inflationen är trots denna ynka prutning påfallande. I höstas köpte jag shaurma med kyckling för 10 uah, utan kyckling för 8.

Då jag väntade på att det smaskiga mästerverket skulle bli klart, lyssnade jag på en kvinna som pratade allvar med sin son eller liknande på över mobilen. "Du har säkert sovit ända tills nu, vad gör du egentligen på dagarna? Latmask!Vem tror du att du är? Minister? Knappast. Du arbetar."

2 kommentarer:

EX ORIENTE LUX sa...

I Jalta fick jag betala 12 gr. för en shaurma - för snart tre år sedan. Förra året 10 gr Simeropol och Sevastopol...

Hanna sa...

i år lär krimborna och besökarna få betala, jag gissar på nästan uppemot 18 hryvna. Prisnivån ligger alltid lite högre där. Om man vill njuta av Krim och inte samtidigt bli av med skjortan bör man alltså undvika Jalta, kanske istället kolla in Jevpatoria och bergen. Mm. Inom de närmaste veckorna ska jag besöka Chernihiv, Poltava, Lugansk och Harkiv. Siktar på att mäta inflationen med hjälp av shaurmor.